Programmatie 2022-2023

Eerste productie:

Instappen a.u.b!

Van Gérard Darier

In de vertrekhal van de luchthaven van Rome wachten een aantal toeristen op hun vliegtuig dat hen naar Amsterdam moet brengen en vandaar naar Brussel. De aankondiging van opeenvolgende vertragingen zorgt voor een geladen sfeer. Men verliest elkaar, men zoekt elkaar, men wordt wanhopig, men verdraagt het gewoel van de kinderen niet meer, men vreest zijn aansluiting te mislopen. Kortom iedereen wordt prikkelbaar. Allerhande personages kruisen ondertussen het pad van onze fel belaagde toeristen. Voor onze toeristen wordt het een nachtmerrie voor de toeschouwers een hilarische belevenis.

Regie: Sander Van den Broeck

Met: Geert Roelens, Geert Van de Walle, Geert Van den Broeck, Annemie Du Bin, Josiane Verstraeten en Linda Hermans

Speeldata: 22, 28 en 29 oktober, 4 en 5 november 2022 om 20 uur

In theaterzaal BIMSEM Mechelen, Zandpoortvest 1, 2800 Mechelen


Tweede productie:

Van de brug af gezien

Van Arthur Miller

Dit stuk speelt zich af in de havenbuurt van New York, in het milieu van Italiaanse immigranten, maar het had even goed ergens dichter bij huis kunnen zijn…
Eddie Carbone is een dokwerker van Italiaanse origine. Jaren geleden heeft hij Catharina, een nichtje van zijn vrouw, in zijn huis opgenomen, die door hen beiden als hun eigen kind is opgevoed.
Wanneer twee illegale Italiaanse immigranten komen aankloppen, bieden zij hen een dak boven het hoofd. De oudste is gehuwd en wil in New York alleen maar geld verdienen om naar zijn familie in Italië te sturen. De jongste is een knappe ongehuwde jongeman, die zich wel graag in de Verenigde Staten zou willen vestigen. Tussen hem en Catharina groeit er iets mooi. Maar Eddie Carbone verzet zich hardnekkig tegen deze relatie en neemt onbezonnen beslissingen.

Een modern drama, dat vandaag nog even actueel is dan toen het werd gecreëerd (1955).

Regie: Eric Kerremans

Met: Dominik Peters, Marleen Ceulemans, Hans De Haes, Serafima Yavarouskaya, Yordi Dietens, Anysim Yavarouski, Guido Bernaerts, Hannelore Van den Broeck, Petra Merlevede, Ilana Van Houtven en Geert Van de Walle

Speeldata: 15, 21, 22, 28 en 29 april 2023 om 20 uur

In theaterzaal BIMSEM Mechelen, Zandpoortvest 1, 2800 Mechelen