TWEEDE PRODUCTIE:


De ingebeelde zieke

 

Met ‘De ingebeelde zieke’, een klassieker van Molière, spelen we een stuk dat reeds meer dan 400 jaar bestaat. Maar dit stuk wordt nog heel regelmatig gespeeld. De onderwerpen die aangesneden worden, zijn dan ook tijdloos. Argan is een man die zich inbeeldt dat hij heel ziek is. Zijn dokter, apotheker,… spelen daar handig op in om zo veel te verdienen aan die man. Argan heeft 2 dochters en zijn oudste dochter wil hij koppelen aan de zoon van een dokter om zo zijn rekeningen laag te kunnen houden. Maar zijn dochter is al op iemand anders verliefd. Met de hulp van de meid probeert ze hem op andere gedachte te brengen. Zijn 2de vrouw is enkel voor het geld met hem getrouwd en ze wil eigenlijk dat hij zo snel mogelijk sterft zodat ze alles erft. Ze heeft een affaire met de notaris. Maar eind goed, al goed, de ‘ingebeelde’ zieke komt tot het besef wie er allemaal komedie speelt en het stuk kent een ‘happy end’.

Met: Geert Roelens, Hannelore Van den Broeck, Josiane Verstraeten, Jan Van den Wijngaert, Benny Vervloet, Mieke Van Rompaey, Pascale Vankerpel, Kathleen Barwell en Nora Antonissen.

Regie: Sus Slaets

SPEELDATA: 16, 22, 23, 29 EN 30 MAART 2019

Reserveren